Art & Bob utökar och anställer två nya tv-utvecklare och producenter

Art & Bob utökar och anställer två nya tv-utvecklare och producenter

 

press release
20190124

Independentbolaget Art & Bob knyter till sig Lina Åström och Lars Wickström. Båda har en historia i bolaget då de både var några av pionjärerna då Art89 etablerades.

– Med Lina och Lars får vi in två ypperliga utvecklare som dessutom kan producera det de utvecklat och det ligger helt i linje med våra ambitioner som independentbolag, säger Mikael Hernström, VD för Art & Bob Television

Lina Åström är producent/manusförfattare och har främst varit verksam inom humor- och barnproduktioner, nyligen kombinerat som manusförfattare för 2018 års julkalender Storm på Lugna Gatan (SVT). Hon har skrivit för en rad humortitlar och var en av författarna bakom Partaj (Kanal5). Senast har hon producerat, skrivit och regisserat Barnkanalens spänningsprogram Agenterna och producerat och varit medförfattare till SVT Plays komediserie Sjukt oklar med Clara Henry i huvudrollen.

Lars Wickström har en bred erfarenhet både som producent och redaktör med produktioner som Vem bor här? (SVT) och Berg & Meltzer på Oscars (Kanal 5). Under åren på Art89 utvecklade och producerade Lars tv-serier som Djurakuten (TV3) och Diktatorn (UR/SVT), ett format som såldes och producerades i flera länder bl a Belgien, Holland och Tyskland.

Lars jobbar även med livescenen och är just nu inne i en produktion med komikern Anders Jansson och hans föreställning Radikal Optimist.

Art & Bob är ett oberoende produktionsbolag som utvecklar och producerar Film, TV, Branded Content & Scen/Live.

Koncernen grundades 2015 genom sammanslagningen av Art89 Television och Bob Film Sweden. VD för koncernen är Jan Blomgren.

Jan Blomgren, VD Art & Bob
070-557 88 39
jan.blomgren@artbob.se


Mikael Hernström

styrelseordförande Art & Bob
070-540 81 71
mikael.hernstrom@artbob.se

 
Lars Rodvaldr